Over mij

Mijn naam is Eveline Clignett, ik ben geboren in 1982 in Den Haag en woon sinds 2012 met mijn man en 3 zoons in Oldenburg. De eerste 30 jaar van mijn leven heb ik in Nederland gewoond. Ik heb in Leiden en in Zeist gestudeerd en ben daarna juf geworden op de Vrije School in Den Haag.

Sinds de geboorte van mijn oudste zoon woon ik in Duitsland en heb ik ervoor gekozen deze fase dat mijn kinderen nog zo klein zijn thuis, er voor hen te zijn. In de afgelopen 2 jaren heb ik, met mijn oma als grote voorbeeld, knuffelpopjes en jaartafelpopjes gemaakt. Daar beleefde ik zoveel plezier aan dat ik aan de slag ben gegaan om ook anderen blij te maken met mijn poppen. Van het een kwam het ander. Nu sta ik op verschillende markten en verkoop daar en via internet mijn werkjes.

Waarom Bientje? Biene is mijn bijnaam in Duitsland, wat ‘bij’ betekent. En omdat ik zowel in Nederland als in Duitsland actief ben, heb ik dat Bijtje een beetje vervormd naar Bientje.

Doordat ik als kind op de vrije school zat, doordat ik juf op een vrije school ben geworden en omdat ik nu zelf kinderen heb die naar een ‘Waldorf Waldkindergarten’ gaan, zijn de feesten door het jaar heen van groot belang in mijn leven. Ik geniet ervan me te verbinden met de seizoenen en vind het heerlijk alle feesten voor te bereiden en te vieren.
In mijn boekenkast staan veel boeken over de jaargetijden en de jaarfeesten. In elk boek staan wel een paar leuke tradities, ideeën, liedjes en verhalen. Met deze site hoop ik, met jullie hulp een digitale vindplaats te maken waar we al die tradities, ideeen, liedjes en verhalen kunnen bundelen.

Veel plezier op mijn website bientje.com!